Kontrola goriva

ZAŠTITA OD KRAĐE GORIVA

Stalnim rastom cijena naftnih derivata - benzina i dizel goriva, raste i učestalost krađa koje na godišnjoj razini, tvrtkama koje se bave prijevozom, građevinarstvom ali i ostalim djelatnostima, stvaraju milijunske gubitke.

  • Praćenje razine goriva ugradnjom kapacitivne sonde

Ugradnjom kapacitivne sonde za gorivo i povezivanjem sa uređajem za GPS satelitsko praćenje vozila, omogućuje se stalni nadzor razine goriva u spremniku neovisno o statusu motora (upaljen/ugašen). Praćenje razine goriva putem kapacitivne sonde je najprecizniji način sa maksimalnim odstupanjem do 1%. Nakon ugradnje sonde, sustav za praćenje bilježi sva utakanja ili istakanja goriva sa naznakom datuma, vremena i količine.

Praćenjem razine goriva u realnom vremenu ili detaljnijom analizom putem izvještaja, gotovo u potpunosti sprječavate mogućnost krađe i pritom ostvarujete značajne uštede.

  • Praćenje razine goriva i potrošnje spajanjem na CANbus

Praćenje razine goriva i potrošnje putem CANbus-a moguće je na većini teretnih vozila proizvedenim nakon 2003.g. sa aktiviranim FMS protokolom.

  • Nadzor otvaranja spremnika za gorivo

Ugradnjom posebnog čepa spremnika goriva sa RFID senzorom omogućava se praćenje i evidencija otvaranja spremnika sa naznakom datuma, vremena i lokacije.